• 03.06.2017, 05:43

Med en liten spire i magen


Det stemmer, du leste riktig! Jakob og jeg skal bli foreldre! Kan du tro det? Kanskje du allerede visste det? Nå har vi nemlig kommet til det punktet hvor vi føler det er trygt å fortelle det til venner og familie. Jeg er så lykkelig!! Dette har jeg ventet på siden jeg var 7 år gammel, da jeg forsto greia med bebier i magen. Jeg husker fortsatt at da noen spurte meg hva jeg ville bli når jeg ble stor, svarte jeg at jeg ikke visste - men jeg visste egentlig; jeg skulle enten bli stalljente, prinsesse eller mamma!


Mammadrømmen, som nå har blitt så nær, er fortsatt ganske diffus for meg. Jeg vet at det handler om det å føle enorm kjærlighet for, tilknytning til og begeistring over sitt nyfødte nøste, men også om utallige bleieskift, søvnløse netter, barnegråt og en hel del fortvilelse og frustrasjon. Og jeg kan nesten ikke vente med å begynne på den reisen. Selv om jeg er ganske redd for og spent på det som møter oss er jeg overbevist om at jeg kommer til å elske rollen som mor, og at Jakob kommer til å bli en helt fantastisk pappa. For første gang på lenge kjenner jeg meg så selvsikker og trygg - denne biffen skal vi fikse, uansett hvor tøft det kommer til å bli! Et av målene mine er at jeg skal bli en mamma som er full av kjærlighet, som er nær, varm og stødig, i god kontakt med sine følelser, slik som min mamma var. Det ville vært fantastisk.


Vi er nå i slutten av graviditetsuke elleve (10 + 6), og i morgen går vi inn i den "hellige" tolvte uken. For de som ikke vet det, sies det at risikoen for spontanabort blir kraftig redusert i tolvte uke, og mange gravide opplever at kvalmen avtar nå. For meg forsvant kvalmen i løpet av uken som var, uke 11 - fantastisk!!! Jeg kan endelig spise fulle måltider, ikke bare tørre kavringer med smør eller ostebriks, og jeg kan drikke noe annet enn farrisvann + eplejuice. Og jeg brekker meg ikke lenger på bussen eller på jobb. Tipp topp! 


Jeg vet at det fortsatt finnes en sjanse for at komplikasjoner kan oppstå, og alt vi kan gjøre er å krysse fingrene for at den lille holder seg frisk og fin og trygt inne i magen. Jeg prøver også å ha et bevisst og riktig kosthold, og ta kosttilskudd som bebien og jeg trenger. Det kan være vanskelig når kroppen skriker etter KUN dundersalt og aprikoser. Spennende, hvert fall, fordi cravings'ene endrer seg fra uke til uke - forrige uke var det vaniljeis, gulrøtter og lakris, og uka før det var det vel honning og loff. Jeg håper jeg klarer å gi bebien det den skal ha i tiden fremover!

 Så. Nå har du fått et lite innblikk i denne verpehønas tanker og forventninger. Og Jakob, han er en fantastisk kjæreste og samboer, som gjør alt han kan for at jeg skal føle meg ivaretatt og elsket: han lager rare måltider til meg, skaffer det jeg ønsker meg på butikken og lufter hunden vår når jeg er trøtt og sur. Og han er nær og god og lytter til mine rare problematikker, som han ikke så lett kan sette seg inn i. Han er virkelig en fantastisk støtte og kommer til å bli den beste pappaen. Det tror jeg alle som kjenner ham vet. 
Vi gleder oss til den første svangerskapskontrollen nå i slutten av juni. Vi har forøvrig også vært på tidlig ultralyd for å konstatere hvor langt jeg var kommet. Da var jeg i uke 9, og vi kunne høre tydelige, sterke, jevne hjerteslag. Det var en flott opplevelse! Under legger jeg med et bilde av den lille, bare 7 uker gammel. Jeg kommer sikkert til å oppdatere bloggen i den spennende tiden som kommer! :) Takk for at du leste! 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Mawasti

03.06.2017 kl. 12:52
Gratulerer så mye :) <3 Når har du ca termin? Er selv gravid med nummer 2:)

fridafeather

22.07.2017 kl. 22:30
Mawasti: Tusen takk! :) Har foreløpig termin 24. desember, men skal på OUL på torsdag kommende uke og da håper jeg vi får vite litt mer nøyaktig når det blir. Så spennende, når har du termin? :D

Mawasti

04.08.2017 kl. 14:37
Oi også 24 da :D Herlig, de trudde termin først var 11 desember, men ble korrigert til 14 januar, men ettersom at førstemann er prematur og dette er ett risikosvangerskap, så regner vi med at neste kommer i desember :) Veldig spennende :D
fridafeather

Musikalsk, dyreglad og drømmende sykepleiestudent bosatt i Oslo. Blogger om det som engasjerer meg, ellers det som skjer i min nogenlunde normale hverdag. :)

Search

Bloggdesign

hits